logga in.
Kontakt Downloads Artiklar Nyheter
Hem Länkar Datablad
Antal besökare
just nu: 15

Carlo Gavazzi AB
Västra Kyrkogatan 1
652 24 Karlstad
Tel: 054-851125
Fax: 054-851177

info@carlogavazzi.se
support@carlogavazzi.se order@carlogavazzi.se

 
Om cookies | Integritetspolicy
Hjälp

Visa alla Artiklar
Maila länk | Stöds av IESkriv ut

Dupline

senast uppdaterad 2007-07-09 . Med reservation för ev tryckfel.

Grunder i Dupline®

Produktkategorier


Produktkategorier
Det breda sortimentet Dupline®-produkter för industriell tillämpning och byggautomation kan delas in i olika kategorier beroende på vilken funktion de har i nätverket. Genom att kombinera produkter ur de olika kategorierna kan kompletta lösningar skapas för ett flertal olika tillämpningar.

Centralenheter
Dupline® centralenhet är hjärtat i systemet och producerar den bärvåg som gör att alla andra moduler i nätverket kan kommunicera med varandra. Det finns alltid en, och endast en, centralenhet i ett Dupline®-nätverk. Vissa centralenheter har inbyggda kontroll- och/eller interfacefunktioner.

Digitala och analoga ingångsmoduler
Dessa moduler används för att samla in de digitala och analoga signalerna på fältet för transmission via Dupline®. De ansluts till kontakter, spänningskällor och analoga signalkällor med DIN-normerade utgångar som 4-20 mA. En räknarmodul för att räkna pulser från energimätare finns också att tillgå.

Givare
Dupline®-givare är bussförsörjda enheter som upptäcker eller mäter fysiska tillstånd direkt. De digitala typerna kan upptäcka personnärvaro, närhet till magnet, metall eller vattenläcka, medan de analoga typerna mäter temperatur eller ljusintensitet.

GränssnittsprodukterMer info
Dupline®-signalerna måste kontrolleras och övervakas från en central PLC eller PC i många tillämpningar. För att underlätta en enkel och flexibel samverkan finns det ett antal produkter att tillgå för samverkan via serieportar (RS232 eller RS485) eller
via fältbussanslutningar av standardtyp (Profibus-DP och DeviceNet).

Modem och omvandlare
Ibland måste Dupline®-signalen omvandlas för transmission på andra media än koppartråd. Dupline® kan via modem och omvandlare överföras på telefonledningar, trådlöst via radiomodem, på optiska fibrer eller via GSM-modem. Genom att använda Dupline Repeater kan transmissionsavståndet på koppartråd förlängas.

Display och HMI
Produkterna i den här kategorin utgör vanligen ett gränssnitt mellan användarna och Dupline®- nätverket. Statusen för digitala och analoga signaler kan avläsas på textdisplayer, panelmätare, pekskärmar, eller LED-indikeringar, och signalerna
kan även kontrolleras.

Verktyg för kodning och testning
Det behövs ingen PC eller annat avancerat verktyg för att adressera kodning av Dupline®-moduler eller för att testa en installation. Dessa uppgifter utförs istället med hjälp av två enkla bärbara enheter med intuitiv användning.
Manual programmerinsverktyg (GAP1605)
Manual testverktyg (GTU8)
Beställ Produktkatalog!


Beställ ditt exemplar!